Ajankohtaista

KEHÄKUKAN MUSIIKKI-ILLAT 2022-2023

Musiikki-illat lauantaisin klo 19-23
Showtime klo 20.00
Ravintolassa B-oikeudet
www.frantsilankehakukka.fi

Yrjö-Koskisentie 1
39100 HÄMEENKYRÖ
Lippuvaraukset: p.03-3714637, lipun hinta 20,-

Iltaan myydään ainoastaan 80 lippua. Aikaisempina vuosina lähes kaikki illat ovat olleet loppuunmyytyjä, joten kannattaa varata liput hyvissä ajoin !

15.10. 2022 klo 19-23 MUSKA BABITZIN

Kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama Muska aloitti laulajauransa jo vuonna 1969 ja ura jatkuu yhä edelleen.
Vuosina  69-71 Muska keikkaili Kirkan ja Dannyn kesä –kiertueilla ja myöhemmin Muska & the Hot Dogs-yhtyeen kanssa

”Nainen joka teki ensimmäisen rock-levyn Suomessa”

Muskan aloittaessa laulajanuransa 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja, ohjelmistossa mm. Janis Joplinia, Tina Turneria ym. joiden biisejä löytyy keikkaohjelmistosta edelleen.

Ensimmäinen single ”Kirjoita Postikorttiin” julkaistiin 1971 ja LP-levy ”Muska” vuonna 1973, tältä esikoisalbumilta löytyy legendaarinen ”Krokotiilirock” ja muita covereita mm. Chuk Berryn, Nazarethin, Suzi Quatron ja Sladen kappaleita. Biisejä jotka suomalaisen naislaulajan esittäminä olivat rankkuudessaan alkusysäys koko kotimaiselle naisrockille. Levyllä soitti ”Kitaran King” Albert Järvinen, Pekka Pohjola, Ronnie Österberg ym. huippumuusikoita.

Taiteilijaeläke Muskalle myönnettiin vuonna 2015.

19.11.2022 klo 19-23 MASA ORPANA HONK

Masa Orpana Honkin keikoilla voi kokea rhythm and bluesin riemun. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Laulajana ja kitaristina vakuuttaa roots-musiikin konkari Johnny Gideon. Bändin persoonallisessa musiikissa yhdistyvät blues, afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa.

Alunperin Honk on perustettu vuonna 2012, ja se on toiminut keikoilla enimmäkseen kvartettina Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Kahdella saksofonistilla vahvistettu kokoonpano on syntynyt ideasta soittaa keikoilla Orpanan useamman puhaltajan sovituksia. Laajennettu yhtye on esiintynyt mm. Tampere Jazz Happeningissä, Lahden Jazztorilla, Kangasalan Harjujazz-festivaaleilla sekä G Livelab Tampere -klubilla.

Joulukuussa 2021 Masa Orpanalle myönnettiin Jemma-palkinto työstään bluesin ja muun rytmimusiikin parissa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa Marjo Leinonen, Pepe Ahlqvist ja Jo’ Buddy.

Honk julkaisi touko-kesäkuussa 2022 uutta musiikkia kahden digisinglen muodossa. Vuonna 2021 bändiltä ilmestyi kaksi digi-EP:tä, The BigB ja Shakin’ (Alba Records).  Aiemmin Honk on julkaissut kaksi kriitikoiden kehumaa albumia: Honk (2018) sekä Travelin’ Home (2014).

MASA ORPANA HONK
Johnny Gideon alias Jonni Seppälä – kitara, laulu, Masa Orpana – tenorisaksofoni, Tuomas Heinonen – alttosaksofoni, Aino Heikkonen – baritonisaksofoni, Ville Vallila – basso, Juppo Paavola – rummut

21.1.2023 klo 19-23 JEENA JA VAUHTIKALLOT

Jeena ja Vauhtikallot 
Veikeä orkesteri tarjoilee teille suomalaista rokkenrollia ja letkeää svengi-iskelmää 50-lukulaisittain.

Repertuaari sisältää sekä omia biisejä että lainakappaleita – niin humoristisia numeroita, eksoottista sykettä kuin unhoon painuneita helmiä!

Jeena ja Vauhtikallot sai alkunsa Sweet Jeena and her Sweethearts -yhtyeen salarakkaudesta suomirokkenrolliin ja tukkilaisromantiikkaan. Jeena ja Vauhtikallot  julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa 2019 ja on viihdyttänyt yleisöä sen jälkeen ahkerasti niin tanssilavojen humussa kuin klubien hämyssä.

Jeena johtaa vauhtikallojaan valkokankaan lumoa säteillen, äänessään niin 50-lukua kuin omaa tulkinnallista tuoreutta. Bändin lavashow’ssa kohtaavat  riemukas huumori ja syvällinen herkkyys. Repertuaari toimii sopivasti tanssijalan alla tai tarinoita tunnelmoiden kuunneltuna. 

Kokoonpano
Laulu – Jeena Rancken
Kitara, taustalaulut – Risto Klemola
Basso, taustalaulut – Olli Liljeström
Rummut, taustalaulut – J Salonen
Ole ajoissa hommaudu eturiviin, koska tämä kannattaa kokea!